Funkcia doskového tepelného výmenníka

- 2021-09-15-

Doskový výmenník teplafunkciu
1. Ústredné kúrenie
Je vhodný pre systém výmeny tepla voda-voda, systém výmeny tepla para-voda a systém zásobovania teplou vodou pre domácnosť. Hrá dôležitú úlohu pri racionálnej distribúcii tepelnej energie a zlepšovaní úrovne tepelného manažmentu.
2. Klimatizačný systém
Je široko používaný na výmenu tepla chladenej vody v klimatizačnom systéme. Môže byť inštalovaný v blízkosti kondenzátora medzi chladiacou vežou a kondenzátorom, ktorý môže zohrávať úlohu kondenzátora, aby sa zabránilo korózii alebo zablokovaniu zariadenia a ušetrili náklady na chladič v prechodnej sezóne. prevádzkové hodiny.
3. Blokátor tlaku pre výškové budovy
Vo výškových budovách majú HVAC systémy, ktoré využívajú ako teplovýmenné médium vodu, glykol atď., často extrémne vysoký statický tlak. Použitímdoskové výmenníky teplapretože blokátory tlaku dokážu rozložiť vyšší statický tlak na niekoľko častí má menšie tlaky, čím sa znížia tlakové požiadavky systému na čerpadlá, ventily, jednotky studenej a teplej vody a ďalšie zariadenia, čím sa ušetria investície do zariadení a prevádzkové náklady.
4.systém skladovania ľadu
Použitie systému skladovania ľadudoskové výmenníky teplamôže upraviť elektrickú sieť oholením vrcholov a vyplnením údolí. To znamená, že chladič sa používa na nočné chladenie a ľad sa skladuje v zásobnej nádrži na ľad, aby sa pokryla požiadavka na chladenie na nasledujúci deň a znížilo sa špičkové zaťaženie klimatizácie, čím sa efektívne šetrí energia a prevádzkové náklady.
5. Rekuperácia odpadového tepla
V rôznych oblastiach sa každý deň spolu s odpadovým tepelným médiom uvoľňuje veľké množstvo tepla do okolitej atmosféry, čo vedie k obrovskému plytvaniu energiou. Vďaka nízkym investičným nákladom a vysokej tepelnej účinnostidoskové výmenníky tepla, teplo Požiadavka na teplotný rozdiel je extrémne nízka, čo môže premeniť odpadové teplo na sekundárnu využiteľnú tepelnú energiu a využiť ju v podmienkach predohrevu.
doskové výmenníky tepla